Zoek een ANBI Klik hier voor help over deze vraag.

Zoek een ANBI

Klik hier voor help over deze vraag.

Klik hier voor help over deze vraag.

Dit ANBI zoekprogramma is voor het laatst bijgewerkt op: 25-04-2017

ANBI opzoeken

Met dit programma kunt u zelf controleren of een instelling is aangewezen als ANBI. Maar het is mogelijk dat u een instelling niet kunt vinden, terwijl deze instelling wel is aangewezen als ANBI. Daarvoor kunnen 2 redenen zijn:

1. De instelling is bij de notaris opgericht onder een andere naam

Het kan zijn dat een instelling bij u bekend is onder een bepaalde naam, maar dat ze officieel een andere naam heeft. Het zoekprogramma kent alleen de officiële naam waaronder de instelling is opgericht bij de notaris (statutaire naam). Deze naam kan dus afwijken van de naam die bij u bekend is.

Wilt u zeker weten of de instelling die u zoekt, is geregistreerd als ANBI? Neem dan contact op met de instelling en vraag of dat zo is.

2. De instelling valt onder een groepsbeschikking voor kerkgenootschappen

Een aantal kerkgenootschappen heeft zich verenigd in het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken). Deze kerkgenootschappen hebben een groepsbeschikking gekregen. Alle afzonderlijke instellingen die bij deze kerkgenootschappen horen en die het algemeen nut beogen, zijn aangewezen als ANBI. Maar de namen van deze afzonderlijke instellingen vindt u niet terug in de zoekresultaten. U kunt de kerkgenootschappen met een groepsbeschikking vinden als u bij 'naam instelling' het woord 'groepsbeschikking' invult en bij 'vestigingsplaats' helemaal niets invult.

Wilt u zeker weten of de instelling die u zoekt, is geregistreerd als ANBI? Neem dan contact op met de instelling en vraag of dat zo is.

Instelling

Vul hier de naam in van de instelling die u zoekt. Het maakt niet of u kleine letters of hoofdletters invult. U kunt dit invulvak ook leeg laten en alleen op vestigingsplaats zoeken.

U hoeft niet de hele naam van de instelling in te vullen. U kunt een deel van de naam invullen. Op het scherm verschijnen dan verschillende instellingen met in hun naam de letters die u hebt ingevuld. Als u op deze manier te veel zoekresultaten krijgt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Dat doet u door nog meer letters in te vullen. Of door meer zoektermen op te geven.

Vestigingsplaats

U kunt hier de vestigingsplaats invullen van de instelling die u zoekt. Maar u kunt dit invulvak ook leeg laten.

Wilt u zoeken op vestigingsplaats? Dan maakt het niet uit of u kleine letters of hoofdletters invult.

U hoeft niet de hele naam van de vestigingsplaats in te vullen. U kunt een deel van de naam invullen. Op het scherm verschijnen dan verschillende plaatsen met in hun naam de letters die u hebt ingevuld. Als u op deze manier te veel zoekresultaten krijgt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Dat doet u door nog meer letters in te vullen.